Over ons....

De NEW SOUND BIGBAND kent haar ontstaan ergens op een zolder in het kempische Arendonk, waar een kleine groep enthousiaste muzikanten voor het eerst samenkwamen op woensdag 27 mei 1992. Een jazz-combo werd gevormd en de start van een nieuw orkest was een feit. In eerste instantie was er nog geen sprake van een big band, maar van een combo welke New Sound Band genoemd werd. New sound stond toen voor nieuwe klanken, ... vrij vertaald dus NEW SOUND.

Na verloop van tijd, kende het combo succes in de regio en begon aan populariteit te winnen. Nieuwe muzikanten lieten dan ook niet lang op zich wachten en zo werd het combo uiteindelijk een echte big band, met een voltallige traditionele bezetting. Er gingen uiteraard jaren overheen voor het orkest de nodige stabiliteit kende, maar sinds enkele jaren zijn wij een hechte en goed samenhangende groep die vol passie voor de bigbandmuziek wekelijks samen repeteren op donderdagavond in feestzaal Postelboershof in de wampenberg te Arendonk. Samen leren we geleidelijk aan de kneepjes van het vak. Dat merk je vooral aan het niveau van de muziekstukken.

De moeilijkheidsgraad is er met de jaren enkel maar op gestegen. De meeste muzikanten op deze website zijn trouwe muzikanten van de band en reeds sinds vele jaren lid.

Werner Luypaers Joris Minten

Onze dirigent

Het orkest heeft tot aan ons laatste clubconcert van 11 juni 2016 onder de vakkundige leiding van onze dirigent Werner Luypaers gestaan welke met volledige toewijding en overgave er een prestigezaak van maakt om het muzikale niveau van onze big band te perfectioneren. Na vele jaren van trouwe dienst geeft Werner het dirigeerstokje door aan dirigent Joris Minten en geeft daarmee aan de band over te laten in ervaren handen ! De bigband dankt Werner Luypaers voor zijn jaren inzet en gedrevenheid en volharding, wij hebben samen mooie, maar ook moeilijkere tijden beleefd en Werner zal altijd deel van onze geschiedenis blijven uitmaken ! Wij wensen Werner veel succes met zijn volgende projecten en ambities en we zullen regelmatig terugdenken aan onze periode samen ! Het ga je goed Werner, dank u wel !!!

Joris Minten

Joris Minten

Joris is opgegroeid in het Belgische Genk en na een aanvang in Harmonie en Fanfaremuziek komt Joris Minten rond zijn 15e in aanraking met big band muziek en lichte muziek in het algemeen. Altijd op trompet. Zijn 1e instrument heeft hij nog steeds.

Daarop volgt een studie aan de jazz conservatoriums van Maastricht en Amsterdam, waar hij les kreeg van Rob Bruynen en Jan Oosthof. Een bewuste keuze vanwege de aandacht voor opvatting en speelstijl.

Zijn hoofdinstrument is trompet. Hij werkte met verschillende nationale en internationale artiesten waaronder; Funky ‘D’, Belle Perez, El Tattoo del Tigre, Greatest Hits Tour Q Music.,de Jack Million Big Band en met de Elite Horns.


Posterboershof

Ons repetitielokaal

Wij hebben een vaste repeteergelegenheid in ons geboortedorp Arendonk in de stille Kempen. Wij repeteren wekelijks op donderdagavond van 20.00h tot 22.30h in Postelboershof in Arendonk. Wij maken graag gebruik van de gastvrijheid van de taverne- en feestzaaluitbaters Matine en Ronny om onze repetities in deze gezellige zaal te houden waar wij eveneens tijdens de repetitie van een verfrissende versnapering kunnen genieten. Ons dorp is gelegen aan de nederlandse grens,en ligt kort op een 10 kilometer van de lichtstad Turnhout. Een routebeschrijving vind je op de website van Postelboershof.

Postelboershof
Wampenberg 135
B-2370 Arendonk
Tel. 014/67.04.91
info@postelboershof.be

Onze Muziek

De NEW SOUND BIG BAND heeft een zeer uitgebreid muziekrepertoire in haar bibliotheek en speelt vooral traditionele bigbandarrangementen, maar ook hedendaagse arrangementen komen eveneens aan bod. Wij spelen vooral Swing, jazz, funk, rock, kortom alles wat het bigband era alle eer aandoet. Onze bigband speelt onder andere arrangementen van Count Basie, Sammy Nestico, Duke Ellington, Quincy Jones, Glenn Miller, Bob Mintzer, Jim Martin, Dave Wolpe, Roger Holmes, Mark Taylor, Jerry Nowak, Myles Collins, Gordon Goodwin, Lennie Niehaus, Jan van Giel, Bert Joris, Jos Moons, Fons Stienaers, Jean Kesteman, Dagmar Feyen ....... en ga maar verder.

Ons publiek

Wij spelen op privé feesten, personeelsfeesten, verbroederingsconcerten, kleine festivals, eigenlijk overal waar het publiek goede Bigband muziek weet te appreciëren.

Download onze promo flyer
Big band